menu

Pomazánka z pivního sýra na kváskovém chlebu s karamelizovanými ořechy a pažitkou

1 (110 g) balení pivního sýra
1 balení lučiny
1 PL sladké smetany
Sůl a čerstvý pepř
Kváskový chléb
Na dozdobení: vlašské ořechy + lžíce cukru, čerstvá pažitka, nakládané papričky, špetka mleté papriky, olivový olej na zakápnutí

Postup

Pivní sýr nakrájíme a spolu s lučinou a smetanou rozmixujeme v mixéru do hladka.
Dochutíme solí a pepřem.
Vlašské ořechy si nejprve nasucho opražíme na pánvi. Poté je vložíme do mističky a na pánev přidáme 1–2 polévkové lžíce cukru. Cukr necháme zkaramelizovat a přisypeme k němu vlašské ořechy. Ořechy promícháme a necháme vychladnout.
Pomazánku servírujeme na opečeném kváskovém chlebu, ozdobíme mletou paprikou, ořechy a čerstvou pažitkou. Dle chuti můžeme doplnit nakládanými papričkami. Na závěr zakápneme olivovým olejem.

Facebook
WhatsApp
Email