Na 2 porce budeme potřebovat
- Na 2 porce budeme potřebovat
- 1 balení pivního sýra
- 200 g lučiny
- 2 vejce
- 1 menší cuketa
- 4-5 menších brambor
- sůl
- pepř
- olivový olej
- čerstvý rozmarýn
- dle chuti česnek (1 stroužek)
Postup
Pivní sýr rozmačkáme vidličkou a promícháme s lučinou a vejci, dochutíme solí a pepřem, můžete doplnit i stroužkem česneku.
Oškrábané brambory si nakrájíme na tenké plátky, stejně tak i cuketu (využít můžete také škrabku pro úplně tenké plátky).
Zapékací pekáček vymažeme olivovým olejem, postupně vrstvíme brambory, cuketu a sýrovou omáčku, přidat můžete i oblíbené bylinky.
Poslední vrstvu tvoří brambory, které ještě můžeme postrouhat tvrdým sýrem nebo si nechat trochu pivního sýru a položit jej na vrch.
Vše zapékáme v troubě na 180 °C přibližně 40 – 50 minut.