2 (220 g) balení pivního sýra
4 lžičky mleté papriky
½ lžičky mletého kmínu
1 červená cibule
3 ks chilly papriček čerstvých nebo nakládaných
5 kuliček nového koření
10 kuliček barevného pepře
2-3 bobkové listy
Sůl
150 ml kvalitního oleje (slunečnicový, řepkový, olivový)
Ocet na zakápnutí
Dle chuti:
1-2 stroužky česneku na plátky
Olivy
Bylinky – oregano, tymián
Postup
Pivní sýr nakrájíme na plátky a obalíme ve směsi červené papriky a drceného kmínu. Do čisté a suché sklenice střídavě skládáme sýr, cibuli, chilly papričky, česnek a olivy.
Zasypáme pepřem, přidáme bobkové listy. V sezoně bylinek je možné přidat oblíbené čerstvé bylinky.
Vyskládanou sklenici zalijeme olejem, případně olejem smíchaným s pivem. Nálevu použijeme tolik, aby celý obsah sklenice byl ponořený.
Takto připravený pivní sýr uzavřeme a necháme v chladu odpočívat 2–3 dny. Po otevření je vhodné spotřebovat do 14 dnů.